MANOS WILD – A SESSION FOR EVERYONE !

Artiest info
Website
facebook
Label: Rebel Music Recordings

Sinds 2003 maakt de Griekse singer-songwriter Manos Wild deel uit van de rockabillyformatie ‘Breathless’ uit Thessaloniki. Twee van hun songs konden op heel wat meeval rekenen bij het Griekse muziekpubliek: “What To Do” en “Out Of Your Door” uit 2006 die beiden ook terug te vinden waren op hun debuutalbum “First Take” uit 2008. Pas in 2017 kwam er een opvolger voor die debuutplaat van ‘Breathless’ in de vorm van het album “Adam & Evil”.

In 2013 koos Manos Wild voor het opstarten van een solocarrière in het rock’n’roll- en rockabillygenre. Zijn zelfgecomponeerde nummers werden ook al eens in ouderwetse easy listening-, swing- of jazzstijl gebracht, maar de swingende rockabilly-sound bleef toch primeren in zijn werk. “Swing & Romance” was in 2014 zijn debuutplaat als soloartiest en die kreeg niet minder dan vijftien andere albums als vervolg: vier rockabillyplaten, enkele jazz- en swingalbums, een gospelalbum, drie platen vol oude ballads, een instrumentale plaat, twee kerstalbums en een album met volwaardig klassiek orkest.

Zijn meest recente realisatie is het album “A Session For Everyone!” waarop Manos Wild veertien songs heeft verzameld: tien eigen composities en vier coverversies van gekende en minder bekende liedjes. De in rockabilly-stijl gebrachte opener “Forty Days” kennen we het best in de versie van zijn componist Chuck Berry, “Wisdom Of A Fool” werd in 1956 voor het eerst gezongen door ‘The Five Keys’ en is ook gekend in de latere versie uit 1961 van Bobby Vee. Twee jaar later zong rocker Gene Vincent het nummer “Everybody’s Got A Date But Me”. Nog eens 2 jaar later in 1960 zongen ‘Cliff Richard & The Shadows’ het door de Amerikaanse rock’n’roll-componist Otis Blackwell geschreven nummer “Nine Times Out Of Ten”.

“A Session For Everyone!” is zijn eerste album voor het ‘Rebel Music Rec.’-platenlabel en volgt op zijn vorig jaar uitgebrachte plaat “Rock’n’Roll Dreamer”. Zijn eigen composities brengt Manos Wild op dit album in een rockabilly-sfeertje dat we kennen uit de jaren ’60.Dat is zo voor de tracks “All My Mind”, “I Want It All”, “Boppin’ At The High School” en “Everybody’s Got A Date But Me”. De rock’n’roll-stijl wordt gehanteerd in “Little Girl”, “That Magical Thing” en “Nine Times Out Of Ten”. Anderzijds zijn de nummers “What Happens Now (That I Lost You)?”, “If Anybody Cares”, “Until You Find Your Way” en “Wisdom Of A Fool” zeemzoete ballads die bij de luisteraars ongetwijfeld enkele vergelijkingen zullen oproepen met het tragere werk van Elvis Presley uit de jaren ‘60.

(valsam)